Αστείες κροκέτες

Η πρωτεΐνη, που επιλέγετε να δώσετε στο μωρό σας, θα γίνει και δική του επιλογή μέσα από αυτή την τραγανή συνταγή. Οι κροκέτες αυτές τρώγονται με τα δάχτυλα.

Βγάζει μια μερίδα

Υλικά
30 γραμμάρια φρέσκο φιλέτο ψαριού, όπως γλώσσα ή μπακαλιάρος, ή φιλέτο κοτόπουλου χωρίς τα κόκαλα, ή 40 γραμμάρια τόφου
1/4 του φλιτζανιού καλά τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα (προαιρετικό)
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
μισό κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
σπρέι φυτικού λαδιού

Επεξεργασία
1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 135°C.
2. Κόβετε το ψάρι (ξεψαχνίζοντας τα κόκαλα), το κοτόπουλο ή το τόφου σε λωρίδες πάχους μισό εκατοστό.
3. Βάζετε την τριμμένη φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, αν χρησιμοποιήσετε, και το σκόρδο σε σκόνη σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Απλώνετε τη μαγιονέζα στις λωρίδες του ψαριού, του κοτοπουλου ή του τόφου και μετά τις βουτάτε στο μίγμα με την τριμμένη φρυγανιά. Τακτοποιείτε τις λωρίδες σε ενα ρηχό τηγανι και ψεκαζετε με το σπρει φυτικού λαδιού. Τηγανίζετε για 5 λεπτα. Τις γυρίζετε από την αλλη και τις τηγανίζετε για ακομη 5 λεπτα.